MARDİN / ARTUKLU - Arpatepe Ortaokulu

YUNUS EMRE ŞİİRLERİ OKUMALARI

Ock

Okulumuz Türkçe öğretmenleri “Sözlük Tasarım Yarışması” düzenledi. Bu yarışmaya tüm sınıflardan öğrenciler katıldı. Öğrenciler, kendi tasarladıkları sözlükleri jüriye sundular. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda birinci, ikinci ve üçüncü dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Bu yarışmayla öğrenciler, sözlüklerin nasıl tasarlanabileceği konusunda fikir sahibi oldular. Birinci olan öğrencinin hazırladığı sözlük ilçe milli eğitime yarışma için gönderildi.

Ock

Okulumuz kütüphanesinde klasik eser okumaları pano çalışması yapıldı. Bu panoda Yunus Emre’nin hayatı, eserleri ve Türk edebiyatındaki yeri hakkında bilgiler yer aldı. Ayrıca Yunus Emre’nin şiirlerinden örnekler de panoda yer aldı. Bu çalışmayla öğrenciler, Yunus Emre’yi daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Ock

Kasım ayı içinde tüm sınıflarda “Bilen Oturur” etkinliği düzenlendi. Bu etkinlikte, sınıfta belirlenen bir kelimenin anlamı, eş anlamlısı, zıt anlamlısı, kökeni veya cümle içinde kullanımı gibi konularda sorular soruldu. Doğru cevap veren öğrenciler sırayla oturdu. Bu etkinlikle öğrenciler, kelimelerin anlamlarını ve kullanımlarını pekiştirme fırsatı buldular.